Едитори за игрице

Интерфејс GDevelop-а чине интуитивни едитори којима можете дизајнирати своје игрице почевши од нуле.

Погледајте како да помоћу GDevelop-а, додате окидач у своју игрицу за само 90 секунди

Едитор сцена

Дизајнирајте нивое помоћу едитора сцена: можете одабрати објекте, поставити их у сцене, подесити њихову позицију и величину. Можете у потпуности дизајнирати нивое помоћу едитора сцена. Ако желите, можете направити комплексне нивое и интерфејсе, екстерни layout-и омогућавају Вам да креирате делове нивоа које затим можете поново искористити у другим сценама.

Едитор догађаја

Imagining and creating the rules of your game do not imply to learn the syntax of a complex programming language. The events editor displays a sheet of events: each events is composed of conditions and actions. When conditions are fulfilled, actions are run. It's that simple.

Сви услови и акције су доступне као листа, како бисте лако открили и пронашли све што је потребно да осмислите правила за Вашу игру.

Едитори за објекте

Све што видите приказано на екрану Ваше игрице је некакав објекат. Већина објеката спадају у категорију "sprites": они се састоје од анимација и могу се користити као анимирани елемент. На пример, Ваш јунак, непријатељи или неки од бонуса који се сакупљају.

Остали објекти су такође доступни приликом прављења интерфејса или како би се додали ефекти у игрицу; текст, честице, tiled sprites...

Resources editor, sprite editor and sound effect generator

Све слике и аудио фајлови који се користе у Вашој игрици излистани су у Едитору за ресурсе. На тај начин лако можете контролисати све елементе потребне за израду игрице.

GDevelop comes bundled with free assets to get you started! To quickly prototype and create your own assets, GDevelop is also bundled with a powerful pixel art editor called Piskel. You can also create sound effect in a single click using the integrated sound generator. It's perfect for game jams!

Make HTML5 games for Chrome, Firefox, Safari, iOS, Android, Edge and other modern browsers

Game creation, made simple

Осмислите и објавите своје игрице помоћу GDevelop-а. Све долази са детаљним упутствима и примерима.